Útmutató a BMe TTK elektronikus pályázathoz - 2011

A pályázati anyagot a Google Dokumentumok program segítségével kell elkészíteni. A program előnye, hogy operációs rendszertől függetlenül egységesen használható szövegszerkesztőként. Semmit sem kell hozzá letölteni; bármely internet kapcsolattal és egy szabványos böngészővel rendelkező számítógépről szerkeszthetjük a dokumentumainkat.

A belépéshez regisztrálni kell, a regisztrációhoz szükség van egy email címre, jelszóra és a születési dátum megadására. Regisztrálás után a megadott email címre érkezik egy megerősítést kérő email, az ebben megadott linkre kattintva már lehet is használni a programot.

Akinek van Gmail fiókja, az az ottani felhasználónevével és jelszavával tud belépni a programba.

 

A dokumentum szerkesztése



Sajnos a napokban új verziója lett a Google Dokumentum programnak, ami teljesen elrontotta a pályázati sablont.  Az új verzióban ilyen sablont már nem is lehet készíteni.

Aki még csak most kezdene hozzá a pályázat megírásához, annak a következőképpen kell eljárnia:

Word-ben írja meg a pályázatát a pályázati minta alapján. Természetesen ide is beszúrhat képeket, ábrákat. Ezt a word file küldje el, csatolja hozzá a saját fényképét és a témavezető ajánlását.


A pályázati anyagot előre megadott sablon alapján kell elkészíteni:  BMe-sablon-TTK

A sablonban beállított formátumot kétféle módon őrizhetjük meg:

  • Máshol szerkesztett szövegrész átmásolása olyan (CTRL C, CTRL V) megoldással, ami nem viszi át a formátumot (a szövegszerkesztő beállításától függ)  vagy a szövegrész két lépéses másolásával, egy egyszerű szövegszerkesztő közbeiktatásával (pl. Word ---> NotePad ---> Google).
     
  • Közvetlenül a Google szerkesztő felületén írjuk be a szöveget.

 

Képek beszúrása


A pályázati anyagba betehetünk képeket, ábrákat. A képek formátuma JPG, JPEG vagy GIF legyen, mérete igazodjon a dokumentum szövegbeállításaihoz.

A pályázó fényképét a megadott helyre szúrjuk be, ajánlott méret 120 x 150 pixel.

A Google Dokumentumok program részletes leírása »»


 

A pályázat beküldése


Amikor kiválasztjuk  a megfelelő sablont és elkezdjük használni, akkor a program automatikusan ad a fájlnak egy nevet: Copy of sablon-név vagy Sablon-név másolata

Nevezzük át a fájlokat, a pályázat neve vezeteknev_keresztnev_hu legyen.

A kész pályázatot mentsük el HTML (tömörített) formában, ekkor a program tömörített mappába menti le a dokumentumot a hozzá tartozó képekkel együtt. Kérjük, hogy ezt a tömörített mappát küldjék el a vidamari@ttdh.bme.hu email címre.

A pályázathoz csatolják hozzá a témavezető által aláírt ajánlást is (beszkennelve).

Ugyanide várjuk a kérdéseiket, megjegyzéseiket, valamint az esetlegesen előforduló hibákat is itt kérjük jelezni.

Frissítve: 2012.04.14